Skupinsko srečanje za obolele od avtoimunskih bolezni – tema TESNOBA & NAPADI PANIKE

ponedeljek 22. 11. 2021 16.45 – 19.45h

Vabljeni na podporno srečanje obolelih od avtoimunskih bolezni, kjer se bomo dotaknili povezav med našim počutjem, odnosom do drugih in predvsem odnosom do sebe, ter povezav z našimi fizičnim stanjem in stanjem bolezni.

Glavna tema srečanja bo tokrat TESNOBA

V času, ki od nas zahteva popolnost in ne ponuja nobene gotovosti in varnosti ni čudno, da anksiozne motnje spadajo med najpogostejše psihične motnje.

Takšne motnje in psihična “dogajanja” vplivajo na naša avtoimunska vnetja, kakšenkrat so napadi panike in tesnobe razlogi za poslabšanje kroničnih vnetji in drugih bolezenskih stanj v našem telesu.

Damjana Bakarič je bila 15 let novinarka, ki se ni ustrašila nobene teme, nobenega človeka. Potem pa se ji je zgodilo, da je morala sredi povsem običajnega pogovora o službi zbežati na svež zrak, daleč stran od sogovornika, daleč stran od vseh. Začel se je njen boj s tesnobo in napadi panike. V knjigi opisuje, kako se je zlomila, se soočila s svojo težavo in se slednjič lotila zdravljenja. Obenem razbija stereotipe, da so ljudje, ki so tesnobni oziroma zaradi tesnobe potrebujejo strokovno pomoč, nori, čudaki, psihični bolniki. Iskreno, odkrito in nevsiljivo nas spusti v svoj svet in nam vzporedno razgrne še zgodbe drugih ljudi, ki imajo podobno izkušnjo – vsak od pripovedovalcev ima svoje razloge za tesnobo, svojo prelomno točko, ko ni zmogel več, svoje okoliščine in svoj pristop k zdravljenju.

Zbrali se bomo v manjši skupini in se z Damjano pogovorili o tem, kako lažje prenašamo napade panike, kako jih prepoznati pravočasno preden nas “povozijo”.

Damjana Bakarič

Dotaknili se bomo tudi ključnega: kako prepoznati signale, kaj aktivira napad panike in tesnobe v nas, kaj so vzroki našega slabega počutja in kako se pravilno odzvati da bo škoda čim manjša.

»Poglejte, koliko nas je! Niste sami! To je ključno za strah.« 

Prijave na e-mail zeljka.bohar@gmail.com ali 041 527 980.

Število mest je omejeno, zaradi boljšega delovanja skupine.

Lokacija srečanja: Fe – Studio Železna – Železna cesta 16, Ljubljana (Župančičeva jama)