Zakaj Kamama?

Regeneracija – Sprememba – Preobrazba.

Ščitnica je izjemen organ v našem telesu, varuje in ščiti nas pred vsem, kar ne sodi v nas, v naše srce, v naše življenje. Ščitnica bi morala govoriti namesto nas, se za nas postaviti in nas zavarovati, pa ji tega pogosto ne dovolimo. Potlačimo, kar čutimo, in si ne dovolimo živeti polno. Po obliki ščitnica spominja na metulja s široko razprtimi krili.

Simbolika metulja se po svetu razlikuje, a bistvo ostaja povsod enako: metulj simbolizira  preobrazbo, spremembo in novo obliko življenja. Metulji gredo v svojem razvoju skozi mnogo preobrazb, preden resnično zacvetijo v čudovitega metulja. Metuljevo preoblikovanje, spremembe in podaljševanje življenja so vzporednice s človeškim življenjem.

Človek se namreč v življenju nenehno srečuje s težavami in neprijetnimi obdobji, zgodi pa se, da se vse velike bolečine in trpljenje spremenijo v izjemno učno izkušnjo, pomembno lekcijo, zaradi katere oseba zraste in se spremeni na bolje. Tako kot metulj za sabo zapusti svoj kokon in se iz gosenice preoblikuje v čudovito bitje, človek prek življenjske lekcije doseže svoj polni potencial in seže v nove višine.

V mitologiji Indijancev metulji (kamama = metulj v jeziku Cherokee Indijancev) simbolizirajo človeškega duha. Nekatera plemena verjamejo, da je metulj zmožen uresničiti želje »velikega duha«, ki so za posameznika nujne, pri drugih pa opazovanje metulja v določenih okoliščinah velja za znak, da se bo v življenju kmalu zgodilo nekaj pomembnega.

Sama sem se v procesu samozdravljenja sprva bala, da bo to težko obdobje trajalo za vedno, da nikoli več ne bom »normalna« in bom za vedno imela določene fizične in psihične težave. Na začetku bolezni sem se pogostokrat počutila, da me življenje, ali nekdo »tam zgoraj« kaznuje, in sploh še nisem niti dobila priložnosti normalno, radostno živeti, ko me je že doletela bolezen in me udarila tako močno, da se počutim kot starka.

Vir: Pixabay.com

Dolgo sem potrebovala, da sem razumela, da nisem kaznovana, da sem dobila edinstveno priložnost da vse spremenim in končno zaživim – normalno in veselo. V trenutku, ko mi je uspelo izničiti ščitnična protitelesa (ki so znak avtoimunskega vnetja), sem se zavedla svojega uspeha in svoje sreče. Hkrati pa sem spoznala, da moje borbe še ni konec. Čas, ki prihaja, bo težji del procesa, vzdrževanje novega stanja. Na vrsto prihaja težji in dolgotrajnejši boj, tisti, ki bo resnično trajal ves čas in za vedno. Premagovanje same sebe, premagovanje lastnega ega. Vedela sam, da je pred mano nekaj čisto novega, da se potovanje nadaljuje in da konca sploh ni.

Tako sem se odločila, da bo Kamama sklenjen krog, ena sama neskončna pot z različnimi izhodi in vhodi, z različnimi orodji in obdobji v tej metamorfozi življenja metulja.

Na teh straneh boste našli izključno znanstveno in izkustveno preizkušene tehnike, dodatke, metode, pristope ki so meni osebno pomagale na poti iskanja zdravja, psihičnega miru, veselja do življenja in lastne sreče.

Pri tem je treba vedeti, da smo si vsi različni in da ni univerzalnega zdravila ali orodja, ki bi vsem pomagalo in imelo enak učinek na vse.

Želja mi je je da skupaj gremo skozi proces in raziskovanje, ki vam bo pomagalo, da se boste v svoji koži počutili bolj varno in srečno, da spoznate simptome in njihove vzroke, in se znebite navad in prepričanj, ki vas omejujejo. Naš skupni cilj bo da razumete kaj v resnici potrebujete, kaj je postalo odveč (v hrani, delu, odnosih), česa želiš več (miru, sreče, svobode, gibanja), kaj te polni in kaj te prazni.

Če bosta duša in srce zadovoljeni, bo tudi telo pokazalo da je za njega poskrbljeno na pravi način.